Bouwstenen

In de huidige maatschappij moet iedereen veel ballen omhoog houden. Het werk en thuis, maar ook de sociale situatie. Er is zoveel te doen, maar het is allemaal ook (vaak) leuk! Om dit in goede banen te leiden is het van belang dat het FUNDAMENT van het lichaam goed is. Een huis bouw je namelijk ook niet op een slechte fundering. Hierdoor richten wij ons op de volgende vier gebieden:

Beweging

Iedereen dient in beweging te komen om de conditie te verbeteren. Een goede conditie zorgt voor het leveren van energie die je nodig hebt om jouw dag goed door te komen. Te weinig bewegen kan lichamelijke klachten en welvaartsziekten veroorzaken. De maatschappij zorgt ervoor dat we steeds meer zitten, wat hier een negatief effect op heeft.

Voeding

Voeding speelt in meerdere aspecten een rol. Brandstoffen en bouwstoffen zijn de hoofdonderdelen. Brandstoffen zijn nodig om ons op korte termijn van energie te voorzien. Krijg je geen brandstoffen binnen, dan heb je te weinig energie. Daarnaast is het belangrijk dat het lichaam bouwstoffen binnen krijgt voor het reguleren van jouw lichaamsprocessen, zoals bloeddruk, herstellen van spieren en bloedvaten en jouw gemoedstoestand.

Ontspanning

Iedereen heeft bepaalde spanningsvelden of stressfactoren, maar gelukkig ook ontspanningsmomenten. Als het jou lukt om hier een goede balans in te vinden, dan heb je een goed energieniveau. Functioneer je meer vanuit de spanning, dan kan dit vermoeidheid, burn-out en allerlei andere klachten veroorzaken.

Gelukkig is het voor iedereen mogelijk om vanuit ontspanning een actief en energiek leven te leiden

Groepssaamhorigheid (TEAM)

Elke medewerker werkt in een sociale omgeving. Sommige hebben veel contact met de collega’s, een aantal werken voornamelijk op zichzelf. Als de sfeer  binnen het team niet goed is, dan is het onmogelijk om je op het werk te richten op gedragsveranderingen. Een goede sociale omgeving zorgt dat je veilig kan werken en jouw eigen ik kan laten zien.