Inspiratiesessie

De inspiratiesessie is voor alle medewerkers van het bedrijf. Het doel van deze sessie is het verhogen van de bewustwording over de rol van beweging, voeding, ontspanning en groepssaamhorigheid op de vitaliteit. Na deze sessie kunnen de werknemers zich opgeven voor het vervolg traject.

Bewustwording

Om duurzame gedragsverandering te bewerkstelligen is het belangrijk dat medewerkers bewust zijn van hun huidige leefwijze. Bijv. wat voor effect heeft het drinken van cup a soup op jouw energielevel? Als de medewerkers bewust zijn van hun huidige gedrag is het belangrijk om te weten hoe ze die patronen kunnen veranderen. Hierbij richten wij ons op de ‘algemene fitheid’ en de ‘timing van energie’

Algemene fitheid

De algemene fitheid richt zich op de gezondheid op lange termijn. Hoe is mijn beweeg-, voeding- en ontspanningslevel ingericht zodat ik mijn hele leven gezond en energiek ben. De balans tussen werk en privé is hier van groot belang

Timing van energie

De timing van energie richt zich meer op de korte termijn. Hoe is jouw dag ingericht, zodat jij over de hele dag energie hebt. Je wil natuurlijk zowel in de ochtend als ’s avonds zoveel mogelijk energie hebben. Ook al eet je gezonde producten, maar doe je dit op het verkeerde moment, dan is de kans op een daling van jouw energielevel aanwezig.

Praktische toepasbaarheid

Elke werknemer is anders. De werkzaamheden, de thuissituatie maar ook de persoonlijke voorkeuren spelen een rol. Als je iets moet doen voor je gezondheid maar je hebt er een hekel aan, ga je dat niet lang volhouden. Wij kijken bij het geven van adviezen naar de praktische toepasbaarheid. Wat past bij jou en kan je direct inzetten? Zo creëer je een gedrag wat langdurig vol te houden is met blijvend resultaat.