Werkstress verminderen

In de huidige maatschappij wordt veel van ons gevraagd. Dat is uiteraard niet nodig, maar vaak worden meegezogen in de snelheid van alles en iedereen. Dit zorgt een verkeerde balans tussen spanning en ontspanning. Om de werkstress te verminderen is het belangrijk werknemers een betere balans vinden tussen stress en ontspanningsmomenten.

Hoe jouw organisatie werkstress kan verminderen?

Er zijn 2 belangrijke zaken die een organisatie kan aanpakken om de werkstress te verminderen

  1. Inzicht krijgen in persoonlijke spanningsvelden bij werknemers
  2. Zorgen voor een goede sfeer binnen het team.

BIVO Coaching richt zich op deze twee pijlers om de werkstress bij bedrijven en organisaties te verminderen

Inzicht krijgen in persoonlijke spanningsvelden bij werknemers

Veel werknemers ervaren spanningen of stress, maar hebben vaak geen idee waar deze vandaan komen. Onbewuste spanningsvelden. En als ze al weten waar de stress of spanning vandaan komt, weten ze niet wat ze hiermee aan moeten. Hoe en wanneer kunnen ze ontspanning inzetten om de stress te verminderen. Door werknemers bewust te maken van de persoonlijke onbewuste spanningen en te bekijken hoe ze die persoonlijk kunnen verminderen, zorg je dat de werkstress minder wordt.

Zorgen voor een goede sfeer binnen het team

De sfeer binnen een groep is heel belangrijk. Voelt iedereen zich prettig en kan iedereen zichzelf zijn. Als een werknemer bijvoorbeeld zijn mening niet durft te uiten, dan zorgt dat voor inwendige spanningen. Of als een werknemer zich irriteert aan het gedrag van een ander. BIVO Coaching is gespecialiseerd in het verbeteren van de teamsaamhorigheid. Door individuele persoonlijkheidstesten en teamactiviteiten wordt op een kwalitatief hoogwaardige manier de teamsaamhorigheid verbeterd. Dit zorgt voor een vermindering van de werkstress