Workshops

Na de inspiratiessessie maken de medewerkers een keuze om deel te nemen aan het totale programma. De start van dat programma bestaat uit het volgen van de workshops. Hierbij maken we een onderscheid tussen de workshops die gericht zijn op individuele adviezen beweging, voeding en ontspanning en de workshop gericht op het functioneren van het team, de groepssaamhorigheid (TEAM).

Beweging

In deze workshop wordt aandacht besteed aan jouw conditie en voor effect dat heeft op jouw leefstijl. Jouw leefstijl bestaat uit jouw  werkzaamheden, de thuissituatie, jouw sociale situatie en jouw sportactiviteiten. Bij een intensievere leefstijl heb je ook een betere conditie nodig. Na deze workshop heb je een beeld of jij een goede balans hebt tussen jouw conditie (belastbaarheid) en jouw leefstijl (belasting). Je krijgt tijdens deze workshop ook direct  toepasbare adviezen om hiermee aan de slag te gaan.

 

Voeding

De workshop gericht op voeding geeft inzicht in jouw eetpatroon en wat dat voor effecten kan hebben op het dagelijks functioneren. Hierbij worden inzichten gegeven wat bepaalde producten voor effect hebben op jouw functioneren. Bijvoorbeeld de invulling van jouw lunch heeft invloed op jouw energielevel in de middag, de welbekende dipmomenten.

 

Ontspanning

Iedereen wordt beïnvloed door spanningsvelden. Van sommige ben je bewust, van anderen niet. Deze workshop leert je meer over spanningsvelden die vaak onbewust invloed op je uitoefenen. Bovendien krijg je praktische tips over hoe je meer kunt ontspannen op door de dag heen. Daarnaast komt het onderwerp ‘Slaap’ uitgebreid aan bod.

 

Groepssaamhorigheid (TEAM)

In deze workshop komt het belang van het team naar voren. Wat zijn de positieve effecten van een team dat goed functioneert en wat zijn negatieve effecten als een team niet goed functioneert. En wat dat voor invloed heeft op de vitaliteit van het individu. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de persoonlijke eigenschappen van het individu en de hoe die medewerker functioneert binnen de groep.